Obavijesti

ODRŽANA 4. SJEDNICA ŽUPANIJSKOG POGLAVARSTVA

Na početku sjednice Mate Ivanković, pročelnik Upravnog odjela za pomorstvo izvijestio je članove Poglavarstva o najnovijim informacijama glede dvotrupaca brodske  tvrtke SNAV, o čemu se raspravljalo na prošloj sjednici Poglavarstva. Naime Poglavarstvo je na županov prijedlog donijelo zaključak da se preko Upravnog odjela za pomorstvo dobije potpuna informacija o brzini prometovanja i eventualnim štetama koje isti (brodovi) nanose obalnom djelu te akvatoriju. Pročelnik Ivanković je kazao kako su kontaktirali ljude iz  mjerodavnih institucija od resornog ministarstva preko Županijske uprave do Lučke uprave Split te saznali kako našim morem plove dva dvotrupca ove tvrtke „Croatia Jet“ i „Pescara Jet“. Ovaj zadnji dva puta ove godine je prijavljen zbog velike brzine i štete koju je napravio. Na današnjem sastanku u Puli precizirat će se točne rute i brzine ovih brodova kako se ovakve stvari više ne bi događale. – kazao je pročelnik Mate Ivanković i dodao kako će ovome pomoći i novi sistem praćenja brodova.

U nastavku sjednice članovi Županijskog poglavarstva dali su suglasnost na statute srednjih škola i učeničkih domova, te na izmjene pravilnika domova za stare i nemoćne osobe u Visu i Makarskoj. O ovome će se očitovati i vijećnici Županijske skupštine.

Županijsko poglavarstvo prihvatilo je Sporazum o provođenju katastarske izmjere u svrhu izrade katastra nekretnina na području grada Vrgorca.

                                                                     Marijana Šundov