Obavijesti

ODRŽANA SJEDNICA ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE

 Sjednica je bila u znaku zdravstva i zdravstvenih ustanova sa prostora Splitsko-dalmatinske županije. Tako su sjednici bili nazočni svi ravnatelji zdravstvenih ustanova koji su dali izvješća o stanju i problemima ustanova kojima su na čelu. Prvi je govorio doc. dr. sc. Dujomir Marasović, ravnatelj Kliničke bolnice Split koja nije vlasništvo Splitsko-dalmatinske županije nego Države, međutim jedina je bolnica na ovom području i ima kako županijski tako i regionalni značaj. Stoga je Splitsko-dalmatinska županija pomagala i podržavala projekte Bolnice.

Ravnatelj je doc.dr.sc. Dujomir Marasović naglasio kako je novo rukovodstvo bolnice svoj radni program baziralo na pet glavnih stvari: financijska konsolidacija KB Split, izgradnja Rodilišta, rekonstrukcija bolničke kuhinje, rekonstrukcija cijele bolnice te dovođenje potrebnih stručnjaka (kardiokirurgija, citogenetika, dječja psihijatrija i potpomognuta oplodnja). Glede Rodilišta ono je dobilo građevinsku dozvolu bit će raspisan međunarodni natječaj za izvođača. Polaganje kamena-temeljca očekujemo u veljači iduće godine, rekao je pored ostalog ravnatelj Marasović.

U burnoj raspravi koja je uslijedila vijećnici su naglasili pojedine probleme: „Ne brine što je financijska bilanca KB Split negativna nego da li je bolnica adekvatno opremljena i zadovoljava li potrebe građana. Zalog budućnosti bolnice su ljudi – odnosno kadrovi, a u ovom dijelu Izvješće je nepotpuno“ (vijećnik Matko Pavlinović, u ime Kluba vijećnika SDP-a).
- Mi moramo podržati sve projekte koje bolničko rukovodstvo drži potrebnim. Kadrovi su važni. Dovesti stručnjake i reći koje želimo- pohvalio je Izvješće (ispred Kluba vijećnika HDZ-a – HSP-a) vijećnik Ante Prolić.

Vijećnik Dalibor Ninčević, rekao je kako govori kao „potencijalni pacijent s posebnim osjećajem prema ovoj djelatnosti. Vesele me investicije koje su u tijeku„ – rekao je vijećnik Ninčević te predložio da Županijska skupština donose zaključak (što su vijećnici jednoglasno prihvatili) kojom će se predložiti resornom Ministarstvu da izjednači izdatke za postelje u splitskoj Bolnici sa ostalim hrvatskim bolnicama istoga ranga.