20. listopada 2005.

ODRŽANA SJEDNICA ŽUPANIJSKOG POGLAVARSTVA


Član Poglavarstva i ravnatelj KB Split doc. dr. sc. Dujomir Marasović

Sjednica je bila u znaku zdravstva i zdravstvenih ustanova sa prostora Splitsko-dalmatinske županije. Tako su sjednici bili nazočni svi ravnatelji zdravstvenih ustanova koji su dali izvješća o stanju i problemima ustanova kojima su na čelu.
Prvi je govorio doc. dr. sc. Dujomir Marasović, ravnatelj Kliničke bolnice Split koja nije vlasništvo Splitsko-dalmatinske županije nego Države međutim jedina je bolnica na ovom području i ima kako županijski tako i regionalni karakter i značaj. Stoga je Splitsko-dalmatinska županija pomagala i podržavala projekte Bolnice. A najnoviji su izgradnja Klinike za ženske bolesti i porode, popularnog rodilišta koje je konačno dobilo građevinsku dozvolu te će ovih dana biti raspisan i međunarodni javni natječaj.

Ipak zdravstvena ustanova sa najviše problema od kojih su najveći milijunski gubitci, višak djelatnika i neadekvatnost prostora  je Dom zdravlja Splitsko-dalmatinske županije. O svemu ovome govorio je dr. Miran Propadalo, ravnatelj ove zdravstvene ustanove nastale spajanjem 13 bivših domova zdravlja. On je naglasio kako je među 710 zaposlenih 60 administrativnih djelatnika višak, a za njihove plaće izdvaja se godišnje oko šest milijuna kuna.