Obavijesti

OTVOREN OPĆINSKI SUD U SOLINU

Svečanom otvaranju uz ministricu pravosuđa Vesnu Škare-Ožbolt bili su nazočni župan splitsko-dalmatinski Ante Sanader, saborski zastupnici dr. Kajo Bućan i Živko Nenadić, županijska državna odvjetnica Inka Jurišić, predsjednik Trgovačkog suda u Splitu Ivo Bakalić, solinski gradonačelnik Blaženko Boban, te brojni drugi uzvanici i gosti.
Ministrica Škare-Ožbolt kazala je kako je otvaranje Općinskog suda u Solinu rezultat uspješne suradnje resornog ministarstva i lokalne zajednice pri čemu će najveću korist imati upravo građani kojima je nužno vratiti povjerenje u pravnu državu i olakšati nerijetko dug i složen sudski postupak. Ministarstvo je inače za uređenje ovog prostora izdvojilo oko 916 tisuća kuna.
 Predsjednik Općinskog suda u Solinu Ivica Botica kazao je kako će Sud pokrivati područje grada Solina, te općine Klis, Muć i Dugopolje što će uvelike rasteretiti Općinski sud u Splitu i doprinijeti bržem i kvalitetnijem ostvarenju prava građana.
Prostore  novog suda blagoslovio je  župnik Gospe od Otoka don Vinko Sanader nakon čega je upriličen prigodni domjenak za uzvanike.