2. studenog 2023.

Otvorena 5. Enter konferencija

Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban u četvrtak je u Splitu otvorio 5. Enter konferenciju, u organizaciji Centra izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije. Tom prilikom župan je ustvrdio  kako izvrsnost ima prednost te je upravo tu prednost naveo kao bit Enter konferencije. “Do sada je više od 7 tisuća djece prošlo kroz Centar izvrsnosti koji su osvojili više od 50 posto državnih nagrada kroz razna natjecanja. To je budućnost naše županije i našega naroda”, izjavio je Blaženko Boban, koji je najavio i nova ulaganja u znanost i obradovanje. “Zahvaljujući Vladi Republike Hrvatske u Ulici Ruđera Boškovića dobili smo 2 tisuće metara četvornih prostora, na kojima ćemo napraviti laboratorije za Centar izvrsnosti”, dodao je župan. 

Ravnatelj Centra izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije Ivica Zelić potsjetio je na ciljeve ovog događaja. “Prije 5 godina smo organizirali prvu Enter konferenciju u kojoj smo izvukli sve primjere dobre prakse koji se rade u Republici Hrvatskoj. Sada, nakon 5 godina, želimo vidjeti što je i kako napredovalo te čiji su primjeri bolji. U budućnosti, temeljem tih primjera možemo primijeniti programe koji najviše doprinose razvoju potencijala djece”, ističe Zelić. 

Državna tajnica u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Iva Ivanković istaknula je kako Ministarstvo podržava ovakve i slične konferencije. “Sve ovo je važno za djecu, ali i one koji rade s njima te njihove roditelje. Važno je promicati znanje, inovacije, trud i rad”, izjavila je Ivić.