6. rujna 2022.

Poduzetnici početnici i žene poduzetnice dobili bespovratna sredstva Splitsko-dalmatinske županije


Ukupno 123 korisnika Programa potpore osnivanju i razvoju malog gospodarstva te 8 korisnika Programa istraživanje, razvoj i inovacije potpisala su danas ugovore sa Splitsko-dalmatinskom županijom o dodjeli bespovratnih sredstava. Program za gospodarstvo provodi se kroz dvije mjere – Poduzetnici početnici i Žene poduzetnice, a za njih je Splitsko-dalmatinska županija ove godine osigurala 3,5 milijuna kuna. „Ova 123 i svi oni koji su iz dosadašnjih mjera dobili poticaje, moraju imati minimalno jednog zaposlenog, odnosno moraju zaposliti. Podsjetit ću kako je zbog ovih mjera u proteklom razdoblju osigurano oko 2 tisuće radnih mjesta“, rekao je župan Boban. „Korisnici Programa istraživanje, razvoj i inovacije moraju imati usku suradnju za svoj inovacijski proizvod sa Sveučilištem u Splitu“, dodao je župan.

Jučer je objavljen i Javni poziv za poljoprivrednike, ribare i OPG-ovce za područje zagorskog dijela i otoka Splitsko-dalmatinske županije. „Za tu smo namjenu u Proračunu osigurali 1,8 milijuna kuna, a kroz 2 do 3 dana ćemo izići s novim mjerama za ugradnju solara. Na taj se poziv mogu javiti fizičke osobe, ali se ne isključuju mali poduzetnici, OPG-ovci i obrtnici te smo za tu namjenu osigurali 1,2 milijuna kuna“, dodao je Boban.

Programi za poticanje osnivanja poduzetništva u Splitsko-dalmatinskoj županiji provode se od 2014. godine, a do sada je dodijeljeno 946 potpora, čija je ukupna vrijednost 21,4 milijuna kuna. Radi se o namjenskim, bespovratnim novčanim sredstvima Splitsko-dalmatinske županije. Konferenciji za novinare u povodu potpisivanja ugovora uz župana Bobana nazočili su i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, EU fondove i poljoprivredu Anđelko Katavić te pročelnik Kabineta župana Davor Pavić.