19. ožujka 2008.

POTPISIVANJE ENERGETSKE POVELJE GRADOVA SPLITSKO-DALMATINSKE ŽUPANIJE

Energetska povelja osmišljena je i pokrenuta u sklopu Projekta poticanja energetske efikasnosti u Hrvatskoj, kojeg Ministarstvom gospodarstva, rada i poduzetništva provodi u suradnji sa Programom ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP).

Splitsko-dalmatinska županija prva je potpisala Energetsku povelju 28. siječnja 2008. godine čime se uključila u projekt Sustavno gospodarenje energijom u županijama, te već uspješno provodi mnoge projektne aktivnosti. Energetskom poveljom izražava se spremnost ka sustavnom gospodarenju energijom, te svi hrvatski gradovi i županije koji je potpišu spremni su energetski efikasno gospodariti resursima.

Vlasta Zanki suradnica na projektu KGH sustava i gospodarenja energijom iu UNDP Projektnog ureda, prezentacijom projekta „Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama RH“ način na koji će gradovi u suradnji sa županijskim energetskim uredom provoditi Projekt.

Vlasta Zanki, ovom prilikom pozvala je gradonačelnike na Pravu radnu konferenciju Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama, koja će se održati u Splitu od 12. do 14. svibnja 2008. godine, pod visokim pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske.
Nakon prezentacije pristupilo se potpisivanju povelje. Energetsku povelju potpisalo je šesnaest gradonačelnika gradova sa područja Splitsko-dalmatinske županije.

Potpisivanjem ove povelje , a temeljem spoznaje o značenju energije u kvaliteti življenja i stanju okoliša, te o prednosti održive proizvodnje i održivog korištenja energije koji pridonose ekonomskom razvitku i očuvanju naše sredine, iskazuje se opredjeljenje ka boljoj i održivoj energetskoj budućnosti i gradovima i županijama, a na dobrobit svih građana.

Potpisivanju su bili nazočni Božo Sinčić, v.d. pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, razvitak i obnovu, te Ranko Vujčić , direktor Razvojne agencije Splitsko-dalmatinske županije.

Ana-Marija Škorić