21. lipnja 2017.

Pozdravna riječ župana Bobana na otvorenju izložbe "Lice milosrđa" Krune Bošnjaka

U pozdravnoj riječi prigodom otvaranja izložbe "Lice milosrđa" prof. Krune Bošnjaka, župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban je kazao: "Prošla godina je bila i službeno proglašena Svetom godinom Milosrđa, a kao običan vjernik doživljavam i ovu i slijedeću i svaku drugu godina iza nas i ispred nas Godinom Milosrđa.

Rado ću kao župan Splitsko-dalmatinski u svojim javnim nastupima, govorima i razgovorima, s ponosom isticati velikane naše povijesti, mnoge velike, nadarene i diljem svijeta proslavljene umjetnike, znanstvenike i športaše podrijetlom iz naših krajeva. Tako i sada ne krijem radost i ponos što  mogu u našoj i njegovoj županiji pozdraviti ponosnog sina Imotske krajine, rođenog Lovrećanina, našega dragoga Krunu Bošnjaka.

Mene osobno ova izložba vraća u korizmeno vrijeme i naše stare napjeve – a možda nam moji dragi VOKALISTI SALONE i otpjevaju riječi koje je ova izložba u meni probudila:

„Milosrđe Tvoje veće nego moje sve krivine,

Tvoja Milost pustit neće skrušen grješnik da pogine“.

Na kraju kratkog obraćanja  župan Blaženko Boban je još jednom zahvalio akademskom slikaru i kiparu,  vrsnom pjesniku Kruni Bošnjaku na "prekrasnoj izložbi uz koju možemo meditirati, moliti i makar nakratko usmjeriti misli na vječno, na Krista kao „lice Milosrđa“, Krista koji je isti jučer, danas i sutra".

O izložbi je biranim riječima govorila profesorica Maja Juras. Pozdavnu riječ je u svoje ime, u ime Grada Splita i kao izaslanik predsjednika Vlade RH andreja Plenkovića uputio i Andro Krstulović Opara, splitski gardonačelnik, a nakon njega i nadbiskup Splitsko-makarske nadbiskupije msgr. Marin Barišić, koji je i otvorio izložbu.

Na koncu je zahvalnu riječ svima uputio prof. Kruno Bošnjak.

U glazbenom dijelu su nastupili Vokalisti Salone.