Obavijesti

Predstavljanje SECAP-a za područje Otoka Brača, primjeri dobre prakse i mogućnosti za provedbu mjera - Drugi dan

JOINT_SECAP

 

TEHNIČKA RADIONICA I PRIMJERI DOBRE PRAKSE

 

“Predstavljanje SECAP-a za područje Otoka Brača, primjeri dobre prakse i mogućnosti za provedbu mjera”

 

Supetar, Bluesun Holiday Village Velaris – Supetar

Konferencijska dvorana „Velaris“

Put Vele Luke 10, 21400, Supetar

 

Održana radionica “Predstavljanje SECAP-a za područje otoka Brača, primjera dobre prakse i mogućnosti za provedbu mjera prilagodbe” koju je organizirala Splitsko-dalmatinska županija u sklopu realizacije prekograničnog projekta Joint_SECAP, koja se održala 11. lipnja 2021. Godine u Sutivanu gdje su svi zainteresirani imali mogućnost korištenja e-vozila, vožnje istog te iskustvo punjenja e-vozila na javno dostupnoj punionici koja je instalirana u Sutivanu.

Po završetku studijskog posjeta održala se radionica sa predstavljenjem primjera dobrih praksi u Supetru u konferencijskoj dvorani “Velaris”, na Braču

U sklopu ove radionice održala su se predavanja primjera dobrih praksi koje su primjenjiva na području otoka Brača, ali I ona  koja su prikupljena od svih partnera na ovom projektu svim zainteresiranim dionicima kako bi unaprijedili svoja znanja oko novih načina integracije Plana prilagodbe klimatskim promjenama kroz GIS alate kao potporu pri donošenju odluka ali i samo praćenje izvršenja zacrtanih mjera.

Nadalje  održale su se i prezentacija AdriAdapt online platforme za prilagodbu općina, gradova i županija na klimatske promjene (ADRIADAPT - PAP RAC) o iskustvima u izradi Plana prilagodbe na klimatske promjene - Change we care, primjeni modernih tehnologija u javnoj rasvjeti kao odgovor na svjetlosno onečišćenje, o mogućnostima iskorištenja plave energije (BLUE DEAL) kao i mogućnostima financiranja obnovljivih izvora energije kroz financijski mehanizam Europskog gospodarskog prostora.

Sva ova iskustva i prezentacije Splitsko-dalmatinskoj županiji  imaju za cilj postizanja što skorije i što veće energetske neovisnosti te ti primjeri metodologije i primjera dobre praske su ujedno primjenjivi i na ostala područja Splitsko-dalmatinske županije.