7. ožujka 2008.

PRIMANJE ZA VELEPOSLANIKA BOSNE I HERCEGOVINE U REPUBLICI HRVATSKOJ

 Uz riječi dobrodošlice župan Ante Sanader, istakao je kako je osobno upoznavanje, važno za ostvarivanje suradnje, što je i cilj susreta. Naglasio je kako je Bosna i Hercegovina ozbiljan partner kako Republici Hrvatskoj, tako i županiji, što se vidi po velikom broju izlagača na GAST-u  (oko 200), na kojem je Bosna i Hercegovina zemlja partner.

Veleposlanik Aleksandar Dragičević se u svom obraćanju osvrnuo na najvažnije resore u kojima se može ostvariti uspješna suradnja dviju zemalja, a to su privreda i ekonomija. Istakao je kako je izgradnja cestovne infrastrukture također vrlo važna za ostvarivanje suradnje i povezanosti između Republike Hrvatske, njenih županija sa kantonima, županijama i regijama u Bosni i Hercegovini. U daljnjem razgovoru dotakli su se mnogi momenti u kojima se može ostvariti vrlo uspješna suradnja kao što su turizam i trgovina.

Primanju u Splitsko-dalmatinskoj županiji bili su uz veleposlanika Dragičevića: ministar turizma u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine Nevenko Herceg, ministar trgovine u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine Desnica Radivojević, te Davor Čordaš, dopredsjednik Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda.