Obavijesti

PROSLAVLJEN DAN OPĆINE JELSA

Svečanu sjednicu Općinskog vijeća predvodio je predsjednik Nikica Šišejković, a pored članova poglavarstva nazočili su joj i predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić, saborski zastupnici Vesna Pusić, Radimir Čačić, Alenka Košiša-Čičin-Šain, Jakša Marasović i Kruno Peronja, državni tajnik za opću upravu Antun Palarić, župan splitsko-dalmatinski Ante Sanader, veleposlanica RH pri Unesco-u Neda Ritz, konzul RH u Srbiji i Crnoj Gori Ivan Škarić, gradonačelnici susjednih gradova i općine te ostali gosti i uzvanici.
 U svom govoru predsjednik Mesić  istaknuo je potrebu ulaganja u razvoj  što će se postići 'domaćinskim' postupanjem s državnom imovinom, a ne 'rasprodajom obiteljskog zlata, te se u tom smislu, između ostalog založio za koncesije a ne za prodaju imovine, za otvaranje slobodnih proizvodnih zona te za orijentaciju prema nautičkom turizmu.
 Načelnik Ivo Milatić izvijestio je o rezultatima proteklog rada vijeća i najavio prioritetne projekte koji bi se u skoro vrijeme trebali realizirati –  donošenje prostornog plana, početak izgradnje kanalizacijskog sustava Jelsa-Vrboska, i rekonstrukcija državne ceste od Jelse do Poljica. U planu je također i nastavak izgradnje Vatrogasnog doma i  ambulante te Doma za stare i nemoćne.
 Nagrade zadoprinos u razvoju općine na gospodarskom, sportskom, i kulturnom planu dobili su Ante Lončar, Pio Sarjanović, Kruno Peronja, Radimir Čačić, Joanna Blašković, Veslački klub Jelsa i PZ Svirće.