2. ožujka 2023.

Radni sastanak župana Blaženka Bobana i predsjednika Vlade Herceg-bosanske županije Ivana Vukadina


Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban i predsjednik Vlade Herceg-bosanske županije Ivan Vukadin u četvrtak su u Splitu razgovarali o suradnji ovih županija na strateškim projektima. Posebno su istaknuli potencijale prekogranične suradnje i mogućnosti povlačenja sredstava iz EU fondova.

“Razgovarali smo o nastavku suradnje u segmentu znanosti i prosvjete. Dotaknuli smo se i suradnje po pitanju zdravstva, a primarni cilj našeg današnjeg razgovora bilo je pitanje kako kroz prekograničnu suradnju oplemeniti naše prostore. Mi već imamo suradnju kroz centar izvrsnosti i kroz kandidiranje projekata prekogranične suradnje preko naše ustanove RERA”, izjavio je župan Boban.

Predsjednik Vlade HBŽ Ivan Vukadin istaknuo je kako je cilj ovoga posjeta definiranje što se sve može sa županijske razine napraviti u prekograničnoj suradnji. “Želimo poboljšati kvalitetu života stanovništva u obje naše županije. Mi smo prirodno naslonjeni jedni na druge, pogotovo na području zdravstva, kulture, običaja i suradnje kroz povijest. Jako puno ljudi se u splitskom KBC-u liječilo za vrijeme rata. Ako je suradnja bila moguća za vrijeme rata, zašto ju ne bismo napravili i u vremenu koje je pred nama, pogotovo sada kada je Hrvatska punopravna članica Europske unije?”, rekao je Vukadin.