24. veljače 2023.

Radovi na projektima na Braču idu predviđenim tempom: "Hvala Županiji na vrijednim projektima"

Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban obišao je u petak gradilišta županijskih projekata na otoku Braču - luku u Milni te obalni pojas u Postirama. Obilasku gradilišta nazočili su i ravnatelj Lučke uprave Splitsko-dalmatinske županije Domagoj Maroević te vijećnik Županijske skupštine Petroslav Sapunar. 

“Luka u Milni je izuzetno bitan projekt, vrijedan gotovo 15 milijuna kuna. Radi se luka otvorena za javni promet, a to područje će se proširiti za gotovo 5 metara. U Postirama smo već završili obalni pojas, a ovih dana bi trebala doći uporabna dozvola. I tamo je napravljen izuzetan iskorak u rješavanju infrastrukturnih projekata uređenja obalnoga pojasa”, izjavio je župan Boban. 

Ravnatelj Lučke uprave Splitsko-dalmatinske županije Domagoj Maroević rekao je kako ustanova kojoj je na čelu trenutno ima 2 otvorena velika gradilišta. “U Omišu dograđujemo 300 metara obale, a ovdje u Milni investiramo izgradnju oko 420 metara obalnog pojasa. U tijeku je i potpisivanje ugovora za ukupno 6 sanacija u našoj županiji. Do početka sezone očekujemo završetak postupka javne nabave za luke u Bolu i Krilu Jesenice te za luke u Stomorskoj i Jelsi", izjavio je Maroević. 

Načelnik Općine Milna Frane Lozić pohvalio je suradnju sa Splitsko-dalmatinskom županijom. “Ovaj projekt se najvećim dijelom financira iz proračuna Lučke uprave Splitsko-dalmatinske županije. Zahvaljujem Županiji i Lučkoj upravi na ovom jako vrijednom projektu za Općinu Milna. Naime, ovo je prvi projekt koji izravno donosi povrat investicije i otvara nova radna mjesta”, rekao je Lozić. 

Načelnik Općine Postira Siniša Marović također naglašava dobru suradnju sa Splitsko-dalmatinskom županijom. “Svi veliki projekti otkad postoji Općina Postira rade se u suradnji sa Županijom. Nedavno smo završili i luku preko Lučke uprave Splitsko-dalmatinske županije, čija je vrijednost više od 10 milijuna kuna. Nema projekta kojega radimo, a da u njemu ne sudjeluju župan i Županija”, izjavio je Marović.