Obavijesti

Sastanak župana Blaženka Bobana i izaslanstva Vlade Herceg-bosanske županije

U ponedjeljak u zgradi županije Splitsko-dalmatinske župan Blaženko Boban i zamjenik župana Ante Šošić primili su gradonačelnike Livna i Tomislavgrada, Luku Čelana i  Ivana Vukadina i izaslanstvo Vlade Herceg-bosanske županije predvođeno predsjednikom Vlade, Ivanom JozićomSastanku su nazočili i županijski pročelnici Anđelko Katavić (Odjel za gospodarstvo i EU fondove), Davor Pavić (kabinet župana), ravnatelj županijske agencije RERA Jozo Sarač, te predsjednik Skupštine HBŽ Robert Bagarić i ministri Vlade HBŽ: Ivica Brešić, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Darinko Mihaljević, ministar unutarnjih poslova, Petar Galić, ministar znanosti, prosvjete, kulture i športa i Stipan Šarac ministar financija.

Petar Škorić, saborski zastupnik i član saborskog odbora za promet, ravnatelj županijskih cesta je govorio o potrebi boljeg povezivanja autoputa tzv. poprečnim cestama prema unutrašnjosti, u konkretnom slučaju boljem povezivanju Biska kod Trilja i graničnog prijelaza Kamensko, na putu za Tomislavgrad i Livno.

Govoreći o graničnim prijelazima, zajednički zaključak svih nazočnih je da je potrebno čim prije riješiti status malograničnog prijelaza Vaganj, a razgovaralo se i o statusu graničnih prijelaza Prisika i Kamensko.

Mate Dabro (HEP)  je kroz „Prezentaciju aktivnosti na projektu održivog gospodarenja voda sliva rijeke Cetine“  objasnio  korist ovoga projekta susjedima iz livanjske općine s obzirom na mogućnost odvodnjavanja voda livanjskog polja.Dabro i Mirjana Švonja (Hrvatske vode Split) su nakon prezentacije odgovarali na pitanja gostiju.

Dogovorena je i suradnja dviju županijskih agencija za EU fondove.