Obavijesti

Trogir: Župan otvorio obnovljeni kabinet za učenike programa kuhar i konobar


Župan Blaženko Boban je s učenicama i ravnateljicom Srednje strukovne škole „Blaž Jurjev Trogiranin“ otvorio obnovljeni kabinet kuharstva i konobara, čiju je obnovu sufinancirala Splitsko-dalmatinska županija s oko 1,5 milijuna kuna. „Ova škola današnjim je danom dobila uvjete za obrazovanje mladih ljudi u onome što nedostaje našem tržištu rada. S obzirom na to da smo turistička destinacija, normalno je da intenzivnije obrazujemo i školujemo kadar koji je u toj sferi potrebit, a to su kuhari, konobari te turistički i ugostiteljski radnici. Njima treba osigurati uvjeti koji su primjereni njihovu obrazovanju. Danas učenici ove škole uistinu dobivaju takve uvjete“, izjavio je Boban.

Ravnateljica Srednje strukovne škole „Blaž Jurjev Trogiranin“ Karmen Sinanović ističe kako će učenici, ali i profesori ove škole imati veće mogućnosti u radu i usavršavanju. „Do izražaja dolazi njihova kreativnost koju na pravi način mogu prenijeti učenicima. Dobiti jednog dobrog kuhara ili konobara potkovanog opće obrazovnim dijelom je nešto neprocjenjivo. Ovaj prostor će upravo tome pomoći“, smatra ravnateljica.

Gradonačelnik Trogira Ante Bilić zahvalio je svima koji su pomogli uređenju ovoga prostora. „Jako smo zadovoljni. Moramo biti sretni i ponosni što se dogodilo jedno ovakvo ulaganje koje jamči podizanje standarda u obrazovanju. Zahvaljujem svima koji su započeli ovaj projekt, koji su na njemu radili, osigurali sredstva i realizirali ga“, rekao je Bilić.

Novim prostorima i uvjetima za rad i učenje zadovoljni su i učenici. „Drago mi je jer smo dobili bolji raspored, a sada je sve novo. Bolji je način rada i poslovanja za našu praksu i cjelokupno školovanje. Stječemo bolje iskustvo i radne navike“, radostan je učenik Danijel Perković.