Obavijesti

U Splitu otvoreni Sajmovi SASO i SAFIR 2006

Tom prigodom župan je istaknuo ulogu Splitsko-dalmatinske županije u pozitivnim gospodarskim kretanjima na njenom području i to ulaganjem čak 15 milijuna kuna u subvencije kreditnih kamata tvrtkama i obrtima. 

Osim toga naveo je kako je za mjesec i pol dana predviđeno usvajanje Prostornog plana Županije. U sklopu Plana predviđene su nove gospodarske zone u Vučevici, Dicmu,  Bisku i Zagvozdu, koje zbog blizine autoceste nude brojne nove razvojne mogućnosti.

Po nekim obilježjima uspješnija i od Zagrebačkog velesajma ova petodnevna manifestacija okupila je oko 2000 izlagača iz 16 država, a osim izložbene namjene uključuje i Drugi energetski summit o obnovljivim izvorima energije i plinofikaciji Dalmacije u slijedećih pet godina, kao i prvi sajam SAFIR - sajam financija, investicija i razvoja.
   
U popodnevnim satima, odmah po povratku sa službenog posjeta Republici Makedoniji sajam SASO posjetio je i njegov pokrovitelj Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić. Obišao je brojne izlagače te im zaželio nove poslovne uspjehe.