27. ožujka 2017.

Uskoro završetak nove ceste na otoku Braču

Nakon kratkog prijema u općini Nerežišće, župan Ževrnja je u ponedjeljak s ministrom graditeljstva Lovrom Kuščevićem, ravnateljom ŽUC-a Petrom Škorićom i zamjenikom općinskog načelnika koji obnaša dužnost načelnika Jerkom  Bezmalinovićom, obišao cestu Nerežišća - Vela Farska - Bol.

Oduševljen načinom, kvalitetom i brzinom izvedenih radova, župan je u izjavi za novinare istaknuo:  "U protekle četiri godine  rekonstruirali smo i izgradili oko 100 km cesta. Dobra prometna povezanost jedan je od glavnih preduvjeta za stvaranje jake Županije za koju želimo da bude jaka i ne samo u Splitu, Makarskoj, Trogiru i priobalju, već i u Zagori i na otocima.  Izgradnjom cesta u protekle četiri godine doprinIjeli smo otvaranju novih tvornica u Zagori i na otocima, novih poslovnih zona,  novih radnih mjesta te  plasiranje hrvatskog proizvoda na prostore susjednih država, EU, Amerike i Japana.

Danas smo svjedoci završetku izgradnje druge faze ceste Nerežišće – Vela Farska – Bol, na otoku Braču koja će omogućiti žiteljima lakši dolazak do njihovih maslinika i vinograda,  a time i oživljavanje njihovih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva, te razvoj seoskog i zdravstvenog turizma. Ravnomjeran razvoj priobalja, otoka i Zagore jamstvo je za jaku Dalmaciju."