Obavijesti

USPJEŠNA TURISTIČKA SEZONA

Početak sjednice bio je u znaku županijskog proračuna. Tako je v.d. pročelnica Upravnog odjela za proračun i financije Nanica Dijan obrazložila „zadnje izmjene i dopune Proračuna Splitsko-dalmatinske županije u ovoj godini“.

- Ukratko novim izmjenama i dopunama Proračuna uvećava se postojeći plan Proračuna za 2005. za 21,7 milijuna kuna odnosno oko 7 posto i to iz sljedećih izvora: 13,1 milijuna kuna od više ostvarenih poreznih i vlastitih neporeznih prihoda; 2,7 milijuna kuna iz namjenskih pomoći te konačno 5,9 milijuna kuna ostalih namjenskih sredstava (stanovi, nagodbe, tunel, vlastiti prihodi škola), rekla je Nanica Dijan. Govoreći o aktivnostima u koje će Županija usmjeriti dodatna sredstva istaknula je:

- Značajnija povećanja sredstava iz poreznih i vlastitih izvora planiraju se usmjeriti u područja osnovnog obrazovanja, kulture i športa, sanaciju zdravstvene ustanove, izgradnju i razvoj vodoopskrbe, pomoć općinama i gradovima za komunalnu infrastrukturu te za gospodarski razvitak u dijelu subvencioniranja kamata na području kreditiranja poduzetništva. Iz ovog je vidljivo kako će se povećanje Proračuna, koji je sada težak  363,2 milijuna kuna, usmjeriti  na one aktivnosti koji će doprinijeti bržem i ujednačenom županijskom razvoju.