Obavijesti

Završen projekt prekogranične suradnje "Forest eye"

U velikoj dvorani HGK u Splitu održana je završna konferencija projekta "Forest eye" - zaštita prirode i okoliša od šumskih požara iz pretpristupnih IPA fondova EU.

Partneri na ovomu projektu su bili Hrvatske šume Split, Park prirode Biokovo, Hercegbosanske šume iz Kupresa, Ministarstvo znanosti, kulture, obrazovanja i športa i MUP Vlade Hercegbosanske županije, te IRMO Institut za razvoj i međunarodne odnose. Projekt je trajao do ožujka 2015. do ožujka 2017. godine.Ukupna vrijednost projekta je 651 tisuću eura, od čega su 82,6 % sredstva EU. Hercegbosanskea komponenta je iz projekta dobila 334.400 eura, a Hrvatske šume 317.140 eura, 

Ciljevi projekta su unaprijediti kvalitetu života u pograničnom području, smanjiti štete i rizike od prirodnih katastrofa uzrokovanih šumskim požarima, povećati socijalnu koheziju u lokalnim zajednicama kroz zajedničke akcije i kampanju podizanja svijesti te poticati održivo korištenje prirodnih resursa.

Pozdravne riječi su uputili Zoran Đurđević ravnatelj splitskih Šuma, župan Zlatko Ževrnja, ministar ZKOŠ Vlade HBŽ Petar Galić i Vesna Friedl u ime HGK Split. O samom projektu i njegovoj realizaciji su govorili ravnatelj hercegbosanskih Šuma Draško Brnić i voditelj projekta Zvonimir Šunjić iz Hrvatskih šuma.