25. lipnja 2017.

Župan Boban čestitao Bajram vjernicima islamske vjeroispovijesti

Župan Blaženko Boban i gradonačelnik Andro Krstulović Opara u društvu svojih zamjenika suu rano nedjeljno jutro građanima Splita i Splitsko-dalmatinske županije islamske vjeroispovijesti čestitali Ramazanski Bajram. Nazočili su molitvenom obredu u Mesdžidu Islamske zajednice te se kasnije zadržali u kraćem razgovoru s glavnim imamom Vahidom ef. Hadžićem i ostalim vjernicima.

Efendija Hodžić je u prigodnoj riječi istaknuo da je "Republika Hrvatska jedina zemlja u okruženju iz koje nitko nije otišao na bilo koje strano ratište jer smo uvjereni da nema niti jednog razloga zbog kojeg bi netko život izgubio bilo gdje u svijetu" te je izrazio zadovoljstvo "mudrom reakcijom državnog vrha Republike Hrvatske koja poziva na dijalog i poziva na mir i sigurnost blisko-istočne krize."

Naglasio je kako ga posebice raduje što se ovogodišnji ramazanski Bajram vremenski podudara s obilježavanjem Dana državnosti RH. Posebice je zahvalio novoizabranom splitskom gradonačelniku Andri Krstulović Opari i novoizabranom županu splitsko-dalmatinskom Blaženku Bobanu na njihovoj nazočnosti ranojutarnjoj bajramskoj molitvi u Splitu.

Župan Boban je čestitajući Bajram, napomenuo kako na području splitsko-dalmatinske županije živi oko 2300 stanovnika muslimanske vjeroispovijesti. Podsjetio je na doprinos muslimana obrani Hrvatske u Domovinskom ratu. "I u mojoj postrojbi ih je bilo te svima zahvaljujem," dodao je župan splitsko-dalmatinski Boban.