Obavijesti

Župan Boban i zamjenik gradonačelnika Vela darovali igračke djeci Zaklade "Za djecu Hrvatske"

Na splitskim Prokurativama u subotu je druženjem s građanima zaklada "Hrvatska za djecu" predstavila svoju slikovnice "Učini mali korak velikim" u kojima  djeca bez roditeljske skrbi i djeca s posebnim potrebama izražavaju svoju želju koju im ispunjavaju oni koji dragovoljno preuzmu slikovnicu.

Slikovnice su prvi na splitskim Prokurativama preuzeli župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban i splitski dogradonačelnik Nino Vela.
"U slikovnici koju sam preuzeo jedanaestogodišnji Alen izražava želju da mu se kupe tri lopte, jedna za njega a dvije za njegova dva brata," rekao je župan Boban obraćajući se nazočnima. Boban je istaknuo kako ga je posebice ganula Alenova skromna želja da i njegova braća imaju loptu jer se time izražava briga za drugoga.
"Mi odrasli, poglavito koji obnašamo političke i javne dužnosti trebamo učiti od Alena kako biti skroman i brinuti o drugomu. Hvala Alenu što me obogatio malim korakom koji je zapravo velik i koji mi se usadio u srce," poručio je župan Boban.
Boban je ocijenio važnim što je Vlada utemeljila zakladu "Hrvatska za djecu" koja brine o djeci bez roditeljske skrbi i o djeci s posebnim potrebama.
Splitski dogradonačelnik Vela preuzeo je slikovnicu u kojoj 16 godišnja Ines izražava želju da joj se kupi pernica i šarena lopta.
"Ova Inesina želja me raznježila jer se radi o skromnoj želji ali za nju je to velika sreća što će joj se ispuniti želja, a ovim malim činom doprinosimo njenoj velikoj sreći koju dijelimo s Ines," kazao je Vela.
Župan splitsko-dalmatinski Boban i splitski dogradonačelnik Vela su za vrijeme trajanja druženja na Prokurativama odmah nabavili igračke za kojima je izražena želja u slikovnicama koje su preuzeli i te su igračke predali upraviteljici zaklade "Hrvatska za djecu," Ivani Kristić-Buntić koja će ih uručiti jedanaestogodišnjem Alenu i šesnaestogodišnjoj Ines.

Kristić-Buntić je objasnila kako svatko tko dragovoljno preuzme neku od slikovnica može ispuniti želju izraženu u njoj tako što će ih dostaviti zakladi "Hrvatska za djecu" koja potom djeci kojoj je namijenjeno ispunjenje želja uručuje ono što su zaželjeli.
"To su skromne želje, primjerice jedno dijete je zaželjelo probati janjetinu a drugo je željelo da se za njega i prijatelje nabave ulaznice za Kino. Dosadašnji odziv građana na ovu našu akciju je jako dobar i nadamo se kako ćemo do kraja ove godine ispuniti oko 1.000 želja evidentiranih u slikovnicama," rekla je Kristić-Buntić
Podsjetila je kako je prije današnjeg splitskog predstavljanja slikovnice "Učini mali korak velikim" ta slikovnica nedavno predstavljena u Zadru a uslijedit će njeno predstavljanje u Osijeku i Rijeci.
"Krajem ove godine organizirat ćemo u Zagrebu veliki događaj u vezi s ovom našom akcijom," kazala je Kristić-Buntić.