14. studenog 2022.

Župan Boban primio vrhbosanskog i splitsko-makarskog nadbiskupa


Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban primio je danas u svom uredu nadbiskupa Vrhbosanske nadbiskupije monsinjora Tomu Vukšića i nadbiskupa Splitsko-makarske nadbiskupije monsinjora Dražena Kutlešu. Župan je s dvojicom nadbiskupa razgovarao o suradnji i pomoći Hrvatima u Bosni i Hercegovini. Osim susreta s nadbiskupima, potpisan je i ugovor sa Zakladom Vrhbosanske nadbiskupije, a primanju su nazočili i pročelnik Kabineta župana Davor Pavić, zamjenik pročelnika Kabineta župana Ivan Baćak te pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Tomislav Đonlić.

Župan Boban podsjetio je kako je županija i do sada pomagala Hrvate u Bosni i Hercegovini. „Podsjetit ću da smo s kardinalom Vinkom Puljićem uređivali knjižnicu u zgradi Nadbiskupije. Pomagali smo i u Glamoču i Tomislavgradu, a sada aktivno radimo na pomoći izgradnje vrtića na Kupresu. S predsjednikom Caritasa Mostarsko-duvanjske nadbiskupije don Željkom Majićem radimo na projektu palijativne skrbi u Grudama“, naglasio je Boban.

Nadbiskup Vrhbosanske nadbiskupije monsinjor Tomo Vukšić zadovoljan je zbog današnjeg sastanka. „Povod današnjega dolaska jest organizirano pomaganje sa strane Županije i drugih različitih ustanova s ovoga područja Zakladi Vrhbosanske nadbiskupije koja je osnovana prije nekoliko godina i koja se na ovaj način brine da okuplja ljude, plemenite dobrotvore koji žele pomagati“, izjavio je nadbiskup Vukšić.

Splitsko-makarski nadbiskup monsinjor Dražen Kutleša izrazio je također je izrazio zadovoljstvo današnjim susretom. „Zahvaljujem svima onima koji su osigurali da se ovi današnji sporazumi mogu potpisati, pogotovo županu Bobanu i njegovim suradnicima. Želio bih da ova suradnja sve više raste i da bude na korist svima onima kojima je namijenjena“, zaključio je nadbiskup Kutleša.