Obavijesti

Župan Boban u Dugopolju najavio skori početak gradnje Centra za posjetitelje

Gospodarska zona u Dugopolju i Sportski centar “Hrvatskih vitezova” bit će sljedeće godine bogatiji za još jedan sadržaj javne turističke infrastrukture. Svega kilometar udaljenosti od izlaza za Split s autoceste A1 bit će izgrađen multifunkcionalni Centar za posjetitelje Splitsko-dalmatinske županije.

Ovaj vrijedan projekt sufinanciraju Splitsko – dalmatinska županija i Ministarstvo turizma, a njim se nastoji potaknuti izgradnja visitor centara na turističkim i prometno frekventnim lokacijama.

Budući Centar sadržavat će i multimedijalne sadržaje, trgovinu domaćih proizvoda, mali kulturno-informativni centar, ugostiteljske sadržaje, prostor za sajmove i mini-tržnicu na otvorenom.

Župan splitsko-dalmatinski, Blaženko Boban, u četvrtak navečer, na uočnicu sv. Mihovila zaštitnika mjesta i općine Dugopolje, obišao je mjesto gdje će uskoro početi izgradnja županijskog Centra za posjetitelje.

– Već je potpisan ugovor s izvođačem, sve je definirano, a kroz koji dan bi trebali početi radovi. Bilo mi je prigodno to najaviti pošto je sutra Dan općine Dugopolje, ali i doći tu, bolje se upoznati s lokacijom. Ovo je zaista jedan reprezentativan objekt. Investitor je tvrtka Inero, a investicija je vrijedna preko 13 milijuna kuna. Oko 10 milijuna kuna je osigurano iz Europskih fondova. Moram biti iskren, to je sve bilo pripremljeno u mandatu moga prethodnika. – rekao je i pojasnio kako je za lokaciju Centra odabrao Dugopolje jer se tu nalazi izlaz s autoceste za Split, zbog čega ga, kaže Boban, često nazivaju “vrata Zagore” i “vrata Splitsko – dalmatinske županije”.

Na pitanje što će poduzeti kao župan kako bi pokrenuo turizam u Dalmatinskoj zagori, odgovorio je:

– Nedavno sam obišao Istru i uvjerio se u te Vaše riječi. Teško je riječima opisati što su sve ljudi napravili u unutrašnjosti Istre. Krenuti ćemo i mi tim stazama, bar ćemo krenuti u tom smjeru. Dobar znak tome je probijanje tunela Sveti Ilija. Moram reći da u zadnje dvije godine imamo preko 200 apartmana u Imotskoj krajini. Zato je jako bitan onaj projekt o kojem ja govorim – tunel Kozjak. I jedan od segmenata je upravo i razvoj tog zagorskog dijela u funkciji turizma. Kad taj tunel proradi i bude u funkciji, ja sam uvjeren da će biti drugačiji odnos prema turizmu u Zagori. Jer će s autoputa i aerodroma biti svega osam kilometara kroz taj tunel. Sve ono što dolazi u grad Split i okolicu u turističkom smislu, svoj mir će naći u Dalmatinskoj zagori.

(izvor: dalmacijadanas, Rade Popadić)