6. ožujka 2023.

Župan obišao infrastrukturne radove u Lećevici

Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban i njegov zamjenik Ante Šošić obišli su u ponedjeljak infrastrukturne radove u Općini Lećevica. Tok prilikom župan je naglasio kako je područje ove općine jedno od najvećih gradilišta u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

"Ukupna vrijednost radova na ovom prostoru je preko 34 milijuna kuna. Gradi se prometnica koja je trasa budućeg Regionalnog centra čistog okoliša s pripadajućom infrastrukturom. Gradi se i HEP-ova trafostanica koja će služiti stanovništvu, ali i budućem centru, čiju smo lokaciju također obišli. Tamo su u tijeku pripremne radnje za budući Regionalni centar čistog okoliša, u skladu sa sklopljenim ugovorom, čija je vrijednost 155 milijuna kuna", rekao je župan. 

Načelnik Općine Lećevica Ante Baran smatra kako je izgradnja prometnice jedan od preduvjeta daljnjeg razvoja njegove općine. "Cesta od Lećevice do Kladnjica jedan je od preduvjeta za izgradnju centra za gospodarenje otpadom te daljnji razvoj ovoga dijela naše općine. Obnavljamo i nekoliko zgrada te uređujemo trg, a imamo aktivna i gradilišta na vodoopskrbi u južnom dijelu općine", izjavio je Baran.