23. listopada 2023.

Župan primio hrvatske reprezentativce s oštećenjem sluha

Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban u ponedjeljak je primio hrvatske reprezentativce s oštećenjem sluha, koji su u srpnju osvojili zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u rukometu Marjana Turkovića, Patrika Radića i Peru Jukićate osvajačicu četiriju medalja na Europskom prvenstvu u kuglanju Mateu Šipić. Primanju su nazočili i predsjednica Sportske udruge gluhih Splitsko-dalmatinske županije Melani Turković te tajnik udruge Miro Opačak.

Župan Blaženko Boban najavio je nastavak podrške sportašima s oštećenjem sluha. „Uz našu financijsku pomoć temeljem rezultata do konca godine ćemo osigurati nagrade za te sportaše, kao što osiguravamo nagrade za sportaše unutar redovnih natjecanja. S obzirom na to da je nedavno formiran Županijski savez gluhih i nagluhih osoba, on postaje naša proračunska obveza. Dogovorit ćemo na koji način ćemo pomagati županijski savez, a istodobno biti pri ruci sportašima iz udruge gluhih Grada Splita. Drago mi je da je njihova sinergija rada odlična, jer se neki ljudi nalaze u jednom i drugom rukovodećem tijelu“, izjavio je župan.

Hrvatski reprezentativac Pero Jukić istaknuo je važnost podrške župana i županije. „Nadam se da će biti još ovakvih prilika i zlatnih medalja. Raduje me činjenica da sve više mladih s oštećenjem sluha dolazi te da smo napravili lijepi sustav u kojemu nisu odbačeni nego postaju vrhunski sportaši. Nije dovoljno samo trenirati i davati maksimum od sebe nego je potrebno imati i potporu našega župana koju je on uvijek davao“, izjavio je Jukić.

„S ponosom ističemo splitske gluhe rukometaše i članove Sportske udruge gluhih Splitsko-dalmatinske županije Marjana Turkovića, braću Iliju Peraka i Matea Peraka, Peru Jukića, Olivera Lušića i mladoga Patrika Radića koji su svojim igračkim umijećem zasluženo dio hrvatske rukometne reprezentacije gluhih u pratnji člana stručnog tima gospodina Marija Lušića“, poručuju iz Sportske udruge gluhih Splitsko-dalmatinske županije.