Obavijesti

Župan primio osvajača brončane medalje Stipu Žunića

Župan Blaženko Boban upriličio je danas primanje za hrvatskog rekordera Stipu Žunića, osvajača brončane medalje u bacanju kugle na Svjetskom atletskom prvenstvu - London 2017.

"Čestitam od srca! Dolazite iz jedne županije, trenirate u drugoj, a prije svega promovirate  Hrvatsku. Sportaši su najbolji ambasadori svoje zemlje, zato se nadam kako će ova medalja biti samo jedna u nizu. Za Vaš uspjeh donirat ćemo 15 000 kuna klubu ASK Split, a potaknuti ovim izvrsnim rezultatom, nastojat ćemo u proračunu za iduću godinu, koliko nam to budu dopuštale mogućnosti, planirati sredstva za razvoj športa“, kazao je župan Blaženko Boban.

Bronačni iz Londona, Stipe Žunić zahvalio se županu ne samo na ovom prijemu, već i na dočeku u zračnoj luci prilikom njegovog povratka iz Londona. „Hvala Vam na dobrodošlici i na financijskoj potpori koju nam pruža Županija. Svjestan sam činjenice kako s ovom medaljom dolaze i određena očekivanja. Nadam se kako ću ih ispuniti. U bitku za medalju ušao sam kao trinaesti, a plan je bio ući u prvih osam. Toga dana da sam dao najbolju verziju sebe, što je rezultiralo brončanom medaljom“, kazao je Stipe Žunić, naglasivši kako se za neuspjehe i slabe rezultate, što je ponekad vidljivo, ne treba žaliti na uvjete treniranja i prostora treniranja, već dati sve od sebe.

Primanju su nazočili Marko Mastelić, trener Stipe Žunić, Ivan Vestić predsjednik Hrvatskog atletskog saveza i ASK-a Split, Ivica Bubić dopredsjednik ASK-a Split i Tomislav Đonlić pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti.