1. lipnja 2017.

Župan Ževrnja pozdravio sudionike SHIFT konferencije u Splitu

Danas je u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu otvorena  Codeanywhere Shift konferencija, najveća informatička konferencija u jugoistočnoj Europi.

Konferencija iz godine u godinu okuplja sve veći broj stručnjaka te domaćih i inozemnih gostiju. Ove godine je više od tisuću i petsto prijavljenih sudionika konferencije.

Zahvaljujući petogodišnjoj tradiciji Shift konferencije, Grad Split i Splitsko-dalmatinska županija pozicionirali su se na mapi Europe kao jedan od informatičkih centara. Kroz dva dana konferencije, 1. i 2. lipnja, Shift postaje mjesto susreta IT profesionalaca, tvrtki, domaćih i stranih institucija, predstavnika investicijskih fondova, studenata i medija.

Pozdravljajući sudionike Shift konferencije, župan Zlatko Ževrnja je naglasio da je Splitsko-dalmatinska županija svih pet godina rado podupirala organizatore ove konferencije. „U našoj županiji je registrirano oko 3 tisuće malih i srednjih tvrtki koje se bave IT sektorom, na što smo ponosni, jer oni zapošljavaju više od tri tisuće mladih stručnjaka“ – rekao je župan te zahvalio organizatorima konferencije za izvrsnu organizaciju i lijepu sliku grada Splita i naše Županije koju će poslati u svijet.

Ivan Burazin, pokretač ove konferencije, je komentirao najavu kandidata za župana Blaženka Bobana da Splitsko-dalmatinska županija mora postati IT županija.

– Mislim da je to prvenstveno na nama, ljudima iz tog sektora. Osijek je napravio sjajan posao, Zagreb je na nivou, a kod nas se dosta toga mijenja. Shift je naš doprinos toj zajednici. Pomoć ćemo svima u tom nastojanju. Kada je riječ o “start-up-ovima“, projekt je uspio u Južnoj Africi, Kini… Nema prepreka da kod nas ne zaživi. Svi mi koji smo prošli ovaj put pomoć ćemo početnicima.

Za organizaciju cijelog događaja zaslužan je Codeanywhere, jedan od najuspješnijih hrvatskih start-up-a. Riječ je o tvrtki koji razvija cloud rješenja za „programiranje u hodu“, kojima omogućavaju programerima razmjenu datoteka, mapa i kompletnih razvojnih okruženja u realnom vremenu. Kompanija s već nekoliko lokalnih i inozemnih kapitalnih investicija, osim u Splitu, ured ima i u centru svjetske IT industrije – gradu Palo Altu u Kaliforniji.