Novosti

Domu Maestral Županija dala na korištenje stan na Pujankama

 

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban je za sv. Nikolu, prigodom obilaska humanitarnih ustanova i udruga, u Domu za nezbrinutu djecu Maestral  ravnateljici Veroniki Perić darovao bon na 10.000 kuna, iznos koji županija  planira darovati i ostalim 30 udruga i ustanova. Ukupno oko 300 tisuća kuna. Ravnateljica Doma Maestral je bila iznenađena i vidno ushićena kada je župan rekao da će Domu dati na korištenje i stan u vlasništvu županije na Pujankama, u kojemu će boraviti djeca iz Doma nakon navršenih 18 godina.

„Neka to zaista bude Došašće u punini duše i srca svih korisnika Doma. Stan ima 35 kvadrata, a koliko će djece u njemu boraviti odlučit će struka“ – rekao je župan, te dodao: „Mlađima želim bezbrižno djetinjstvo, a starijima malo više mudrosti da djeci osiguraju takvo djetinjstvo. Prigodom nadolazećih blagdana želim puno zdravlja, mira i veselja“.

U ime gradonačelnika Splita, Anđelka Visković je djeci Maestrala darovala bon u iznosu 5.000 kuna, naglasivši kako će grad Split i dalje brinuti o svojim ustanovama i podupirati ih.Trenutno u Domu Maestral boravi 97 korisnika školskog uzrasta, šest beba, jedna majka s bebom i šesnaestero djece do sedam godina starosti.

Veronika Perić, ravnateljica Doma Maestral je zahvalila na svim poklonima, posebno naglasivši zahvalu županu za stan koji je županija dala Domu na korištenje.

U ovo blagdansko vrijeme se trudimo posebno nadomjestiti djeci ono što im najviše nedostaje, radosti, ljubavi i sreće. Imamo dva stana u kojima borave djeca 24 sata sa svojim odgajateljima. U tim stanovima boravi trenutno 13 djece, šest u Splitu, sedam u Solinu, a troškove financiraju Split i Solin. Za djecu koja su starija od 18 godina imamo tri stana u kojima može boraviti devet korisnika - kazala je Veronika Perić i dodala da će novac koji su dobili utrošiti za zimovanje.

- U siječnju će 14 djece školskog uzrasta otići u Maribor na skijanje, a u veljači će 16 djece predškolskog uzrasta također otići na zimovanje, ali negdje u Hrvatskoj - otkrila je ona.

Župan Boban je sa zamjenikom župana Lukom Brčićom i suradnicima, nakon Doma Maestral posjetio i Centar za odgoj i obrazovanje Slava Raškaj i Specijalni centar za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači, u kojima su djeca svojim gostima izveli prigodne priredbe.