Novosti

Info dan o programu Europa za građane

Pozivamo sve zainteresirane na Info dan o programu Europa za građane, koji će se u organizaciji Grada Splita i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske, održati 21. lipnja 2012. godine u Splitu, u prostorijama Microsoft inovacijskog centra Split, Ruđera Boškovića 32 (zgrada FESB-a) s početkom u 09:00 sati.


Svrha Programa Europa za građane jest poticati razvoj aktivnog europskog građanstva davanjem financijskih potpora organizacijama koje rade na osnaživanju osjećaja europskog identiteta i pripadnosti Europskoj uniji kroz umrežavanje i razmjenu znanja, iskustava, tradicija i vizija napretka. Programom se također nastoji jačati međukulturalni dijalog na europskoj razini povezivanjem građana i poticanjem suradnje organizacija civilnoga društva diljem zemalja članica Programa.


U programu mogu sudjelovati: udruge, zaklade, mreže udruga, obrazovne i istraživačke institucije, jedinice lokalne i regionalne samouprave, europske mreže i krovne organizacije, organizacije koje se bave istraživanjem europskih javnih politika.


Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske nositelj je provedbe programa Zajednice Europa za građane u Republici Hrvatskoj i dodijeljen mu je status Kontakt točke za program Europa za građane. Kontakt točka oformljena je s ciljem postizanja što bolje informiranosti potencijalnih korisnika – svih vrsta neprofitnih organizacija: organizacija civilnoga društva, jedinica lokalne i regionalne samouprave, obrazovnih i istraživačkih institucija, sindikata i slično – o svim aspektima sudjelovanja u Programu.
Napominjemo da će sudionici – potencijalni podnositelji projektnih prijedloga, moći zatražiti savjet vezan uz vlastitu projektnu ideju.

Dolazak na Info dan potvrdite slanjem ispunjene prijavnice na adresu elektronske pošte: gospodarstvo@split.hr ili na telefax 021/310-114 do 19. lipnja 2012. godine.

 

Poziv

Program

Prijavnica