Novosti

Izaslanstvo Parlamentarne skupine prijateljstva Iran – Hrvatska Parlamenta Islamske Republike Iran u posjetu Splitu

S članovima izaslanstva Parlamentarne skupine prijateljstva Iran – Hrvatska Parlamenta Islamske Republike Iran, u pratnji saborskog zastupnika Marina Jurjevića, u Splitu, 28. lipnja 2011. godine, susreli su se predstavnici Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije - predsjednik Petroslav Sapunar s potpredsjednicima Veljanom Radojkovićem i dr. Antom Nosićem, te vijećnikom Stjepanom Kolovratom.
U razgovorima su iranski predstavnici istaknuli zanimanje za ulaganja u gospodarstvu, osobito turizmu i brodograđevnoj industriji, kao i za razmjenu studenata i dodjelu sveučilišnih stipendija. Također, razmatrane su mogućnosti uspostave prijateljskih odnosa i suradnje Splitsko-dalmatinske županije i jedne od iranskih regija, radi čega je načelno dogovoren uzvratni posjet splitske delegacije Iranu.
Izaslanstvo Parlamentarne skupine prijateljstva Iran – Hrvatska, Parlamenta Islamske Republike Iran u Splitu je boravilo u sklopu radnog posjeta Republici Hrvatskoj od 26. do 30. lipnja 2011. godine.