Novosti

Novi članovi Društva hrvatskih književnika posjetili Županiju

Anelu Borčić i Mikija Bratanića, nove članove Društva hrvatskih književnika primili su danas župan Ante Sanader i zamjenici Luka Brčić i Visko Haladić. Primanju je nazočio i Jakša Fiamengo, član upravnog odbora Društva. Fiamengo je predstavio nove članove Društva.

Naglasio je kako su ušli u ovo odabrano društvo prvenstveno kao pjesnici, ali i zbog predanog rada na očuvanju kulturne baštine. Pjesnikinja Anela Borčić ravnateljica je i Osnovne škole Vis na Visu. „Želimo oteti od zaborava tradicijsku kužinu, te legende i običaje i sačuvati ih za neke buduće generacije“, kazala je  pjesnikinja Borčić opisujući svoj rad na očuvanju kulturne baštine. Ona, kao i Miki Bratanić, pjesnik koji piše na hvarskom (vrbanjskom) dijalektu, kazali su kako su počašćeni ovim članstvo, te da im je pripadanje tako eminentnom društvu poticaj za buduće stvaralaštvo. Bratanić je naglasio kako je za njega ulazak i članstvo u društvo hrvatskih književnika podizanje ljestvice, te s te pozicije itekako će se truditi dokazati kako tamo zaista i pripada.  

 

Jakša Fiamengo, koji je nositelj brojnih nagrada za svoje višegodišnje djelovanje, od kojih je jedna od zadnjih i povelja „Visoka žuta žita“, koju je dobio za sveukupni književni opus i trajni doprinos hrvatskoj književnosti, ovom je prilikom najavio i svoju novu zbirku pjesama „Vrijeme s greškom“.