Novosti

Održana osnivačka sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća SDŽ

U ponedjeljak (8. 11.) u prostorijama Splitsko-dalmatinske županije održana je prva, Osnivačka sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća Splitsko-dalmatinske županije sa slijedećim dnevnim redom: Potpisivanje Sporazuma o osnivanju Gospodarsko-socijalnog vijeća Splitsko-dalmatinske županije i osnivanje novog saziva Vijeća; Donošenje Poslovnika o radu Gospodarsko-socijalnog vijeća Splitsko-dalmatinske županije; Izbor predsjednika Vijeća (predstavnik HUP-a) i dva dopredsjednika vijeća (predstavnik Splitsko-dalmatinske županije i predstavnik sindikata); Izvješće o trenutnom stanju na  tržištu rada u Splitsko-dalmatinskoj županiji (prezentacija Hrvatski zavod za zapošljavanje, Regionalni ured Split).

Sjednici je u ime župana Blaženka Bobana nazočio zamjenik župana Stipe Čogelja te pročelnik Tomislav Đonlić. Uz njih su u radu vijeća sudjelovali predstavnici drugih socijalnih partnera iz tvrtki Cemex, Tommy i Petason, te predstavnici Saveza samostalnih sindikata - ured Split, Nezavisnih hrvatskih sindikata i Matice hrvatskih sindikata.

Za predsjednika GSV SDŽ izabran je Zdravko Plazonić (Petason, Solin), a potpredsjednici su župan Blaženko Boban i Ivanka Kujundžić iz Nezavisnih hrvatskih sindikata.