Novosti

Oproštaj od dosadašnjeg zapovjednika HRM-a Stipanovića i dobrodošlica novom zapovjedniku Raffanelliu

"Do kraja godine sam zapovjednik HRM a danas sam tu prije svega kako bih rekao veliko, iskreno, od srca hvala sadašnjem i bivšim županima, dožupanima i cijeloj Županiji na izvrsnoj suradnji koja može biti model i primjer suradnje civilne vlasti i vojnih struktura ne samo svima u Republici Hrvatskoj nego i drugim svjetskim demokratskim društvima. To su nam  potvrdili i mnogi zapovjednici NATO-a nakon posjeta našoj županiji, našim gradovima i općinama. Koristim ovu prigodu još jedanput Vam zahvaliti, predstaviti novog zapovjednika HRM-a Ivu Raffanellia i pozvati Vas na primopredaju dužnosti" - rekao je na jutrošnjem prijemu kod župana Blaženka Bobana kontraadmiral Predrag Stipanović, koji će od Nove godine biti vojni izaslanik RH pri EU i NATO-u u Briselu.

Ivo Raffanelli, novi zapovjednik HRM je kazao da mu je ovim imenovanjem ukazana ogromna čast, te je zahvalio dosadašnjem zapovjedniku na povjerenju. "Radujem se našoj budućoj suradnji za koju sam siguran da će ostati na primjerenoj razini" - kratko je kazao Raffanelli.

Župan Boban je zahvalio dosadašnjem zapovjedniku HRM-a Stipanoviću na lijepim riječima te je poželio dobrodošlicu novom zapovjedniku Raffanelliu. "Nastavljamo ovu izvrsnu suradnju županije i HRM. Novom zapovjedniku izražavam dobrodošlicu a našem budućem izaslaniku u Briselu želim sreću na novom poslu u zastupanju interesa Republike Hrvatske, na dobrobit grada Splita, naše županije i naše lijepe Domovine. Županija vam je uvijek na raspolaganju u svemu u čemu možemo pomoći. Posebno zahvaljujem, u ime svih djelatnika županije, u ime svojih prethodnika i osobno, na zajedničkom angažmanu za naš narod, za sve građane Županije, uvijek kad treba, u vrijeme suša, požara i drugih nepogoda. Uz sve spomenuto povezuje nas zajednički prijatelj, ratni zapovjednik, naš ministar obrane i dopredsjednik Vlade Damir Krstičević. Očekujemo i njega i vas i cijeli državni vrh dogodine na Dan županije za sv. Jeronima, kada obilježavamo 25. godišnjicu utemeljenja Županije. Sretat ćemo se do tad i u drugim prigodama, kako u Splitu tako u Zagrebu i u Briselu" - kazao je u pozdravnoj riječi župan Boban te je svima poželio sretan i blagoslovljen Božić, nadolazeće božićne blagdane i sretnu i uspješnu Novu godinu.