Novosti

Otvoren 4. međunarodni sajam vojne industrije ASDA 2017.

U Spaladium areni u Splitu 26. travnja 2017., svečano je otvoren 4. međunarodni sajam vojne industrije "Jadranska vojna i zrakoplovna izložba i konferencija - ASDA 2017."

Uz predstavnike organizatora i izlagača koji sudjeluju na izložbi, otvaranju su nazočili i predsjednica Republike Hrvatske i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga RH Kolinda Grabar-Kitarović, potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević, ministar pravosuđa Ante Šprlje, zamjenik načelnika Glavnog stožera OSRH general pukovnik Drago Matanović, župan Zlatko Ževrnja, predstavnici hrvatskih ministarstava i državnih institucija, OSRH, lokalne uprave i samouprave, ministarstava i obrambeno-sigurnosnih institucija stranih država, diplomatskog i vojno-diplomatskog zbora i drugi.

"ASDA se održava kroz svojevrsni oblik javno-privatnog partnerstva, odnosno suradnje gospodarskih subjekata s državnim tijelima u realizaciji projekata u kojemu je prepoznat zajednički interes. Ovo je nezamjenjiva prilika za prezentaciju proizvoda hrvatskih tvrtki. A oni svojom kvalitetom, može se reći bez imalo pretjerivanja, mogu parirati konkurenciji na globalnoj razini“, kazala je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Župan Zlatko Ževrnja je ASDA-u opisao kao manifestaciju značajnu za Split i cijelu Hrvatsku, a za poduzetnike kao priliku za susrete, razmjenu ideja i sklapanje poslovnih aranžmana. „Ova izložba je još jedan dokaz sigurnosti moderne Hrvatske za naše građane, poslovne ljude iz Hrvatske i inozemstva, kao i za sve koji posjećuju Lijepu našu Domovinu. Danas je, prije svega prigoda mnogim poduzetnicima iz Hrvatske, država iz okruženja i cijeloga svijeta susresti se, razmijeniti ideje i sklopiti određene poslovne aranžmane, kako u području vojne namjenske industrije i sigurnosti, tako i u turizmu, poduzetništvu i malim obrtima. Impozantna je brojka 136 izlagača naoružanja i vojne opreme iz 22 države, najveći broj izlagača do sada, od kojih vas skoro 70 dolazi izvan Hrvatske. Ovakvi događaji su još jedna potvrda mudre politike prvoga hrvatskog predsjednika, dr. Franje Tuđmana koji je kao jedan od glavnih ciljeva vanjske politike Republike Hrvatske postavio ulazak u euro-atlantske integracije“, kazao je župan.