Novosti

Predstavljen „Vikend izraelskog filma“ pod pokroviteljstvom Splitsko-dalmatinske županije

Župan Zlatko Ževrnja  i zamjenica veleposlanice Države Izrael Irit Shneor upriličili su danas u Županiji konferenciju za novinare povodom Vikenda izraelskog filma koji će se održavati pod pokroviteljstvom Splitsko-dalmatinske županije i u organizaciji Veleposlanstva Države Izrael u Hrvatskoj od 16. do 19. ožujka u kinu Karaman.

„U studenom prošle godine prigodom posjeta veleposlanice Izraela Kalay Kleitman razgovarali smo o raznim temama suradnje u gospodarstvu, povezivanju sveučilišta, ali i o onoj kulturnoj. Tada se rodila ideja Vikenda izraelskog filma koju sam odmah podržao. Stoga smo ponosni što se nakon dugo godina, ova kulturna manifestacije  događa u Splitu“ , kazao je župan Ževrnja .

„Zahvaljujemo se županu i županiji što su prepoznali ovu ideju. Nadamo se kako će to biti početak jedne dobre suradnje. U Izraelu postoje 14 filmskih škola koje pohađa oko 1000 studenata. Naši filmovi, te ovi što će biti prikazani prikazivani su i nagrađivani na poznatim filmskim festivalima“, kazala je zamjenica veleposlanice Shneor te upoznala nazočne predstavnike medija sa filmovima koji će se prikazivati.

Ulaz na projekcije filmova koji će biti prikazani na Vikenda izraelskog filma biti će slobodan.