Novosti

PREMINUO IVAN ROSO - TAJNIK SPLITSKO-DALMATINSKE ŽUPANIJE

Tajnik Ivan Roso rođen je 2.siječnja 1959. u Mijacama, grad Vrgorac. Prije dolaska u Županiju radio je kao tajnik Skupštine Općine Korčula. Objavio je nekoliko radova sa područja pravne znanosti. Koautor je knjige „ Pravni okvir poduzetništva u Hrvatskoj „. Bio je honorarni nastavnik  na tada Veleučilištu, a sada Odjelu za stručne studije Sveučilišta u Splitu.  Nositelj je Spomenice Domovinskog rata i Reda hrvatskog pletera.
Otac je dviju djevojčica. Bio je član Hrvatske demokratske zajednice.
Bio je glavni urednik našeg glasila Službeni glasnik i Kronike Splitsko-dalmatinske županije.

- Umro je naš Tajnik. Od početka je bio u Županiji, ugradio je sebe u izgradnju lokalne samouprave. Bio je vrhunski stručnjak, znalac prava, domoljub, a iznad svega dobar čovjek. U ime svih vijećnika  - hvala mu, kazao je toplim riječima, na svečanoj sjednici Splitsko-dalmatinske županije predsjednik  Skupštine Splitsko-dalmatinske županije prof. dr. Mihovil Biočić.

Jednako tako u svom govoru na sjednici Skupštine toplim prijateljskim riječima od tajnika se oprostio splitsko-dalmatinski župan Kruno Peronja koji je kazao kako je tajnik cijelog sebe dao Županiji, njegov radni stol još je pun papira, a od 55 gradova i općina koliko ima  Splitsko-dalmatinska županija nitko od gradonačelnika i načelnika  jedinica lokalne samouprave nije otišao bez odgovora i savjeta ako bi ga zatražio. Prerano nas je napustio ali Županija neće zaboraviti njegov predani rad. – kazao je župan Kruno Peronja. 

Županijska skupština na svojoj svečanoj sjednici koja je održana 14. travnja na Dan Splitsko-dalmatinske županije minutom šutnje odala je počast   tajniku Ivanu Rosi.
Tajnik Ivan Roso pokopan je na gradskom groblju u Omišu.

                                                                 Marijana Šundov