Novosti

Svečanom sjednicom Županijske skupštine obilježen Dan županije

Povodom Dana Splitsko-dalmatinske županije koji se slavi 14. travnja., u Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika u Splitu, 21. travnja održana je svečana sjednica Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije.

Okupljene je pozdravio predsjednik Županijske skupštine Petroslav Sapunar. „Čestitam dobitnicima županijskih nagrada koji su svojim predanim radom zaslužili i ovo priznanje. Hvala kolegama vijećnicama i vijećnicima, te svim županijskim službama na ove protekle četiri godine“.

Župan Zlatko Ževrnja govorio o brojnim projektima koji su realizirani u proteklih godinu dana. „Mislim kako možemo biti zadovoljni radom u protekloj godini, ali i cijelom mandatu. Splitsko-dalmatinska županija je stabilna ustanova, sve županijske ustanove su pozitivne, a sva povezana poduzeća rade jako dobro. Iako je iza nas teško gospodarsko razdoblje, trudili smo se uravnotežiti rad Županije, svugdje pomoći u razvoju naših gradova i općina, od naših otoka, priobalja i Dalmatinske zagore, gdje smo i u najudaljenijim naseljima gradili bitnu infrastrukturu za život naših sugrađana“, kazao je župan.

„Hvala vam na priznanjima, hvala i onima koji su nas predložili, a posebno me raduje što su čak tri laureata znanstvenici, te što ste prepoznali i rad Sveučilišta u Splitu. To je izraz vrednovanja znanosti i obrazovanja, snažan poticaj da se to splitsko-dalmatinsko vrelo znanja i inovacija i dalje snažno razvija“, kazao je u ime svih nagrađenih akademik Davorin Rudolf.

Osim akademiku Rudolfu nagrade za životno djelo dodijeljene su prof. dr.sc. Borbenu Uglešiću, te Ivanu Šimunoviću. Dobitnici pojedinačnih nagrada su Marija Županović, dr.sc. Stanislav Piplović, dr. Ante Omazić, Ivan Jakšić i Petar Buljević.

Skupne nagrade dodijeljene su : Udruzi veterana Domovinskog rata 114. brigade HV, Sveučilištu u Splitu, Sportskoj sekciji liječnici tenisači Hrvatskog liječničkog zbora-Podružnica Split, Ronilački-ekološki kluba HVIDR-a Split Kulturno umjetnička udruga sv. Kliment iz Gornjeg Sitnog.

Članica Tea kwon-do kluba Imotski Matea Kolovrat također je dobila povelju SDŽ za osvojeno svjetsko zlato na prvenstvu osoba s oštećenjem sluha.