Novosti

ZA PROJEKTE VODOOPSKRBE I ODVODNJE PREKO 10 MILIJUNA KUNA

Na početku sjednice Baldo Bakalić, iz „Hrvatskih cesta“ govorio je o prometnoj signalizaciji i to onoj za turiste. Tako će gosti koji dolaze ili prolaze kroz našu Županiju biti pozdravljeni pri ulasku  i odlasku, informirani o kulturnim ,povijesnim, prirodnim i turističkim vrijednostima (i objektima) Splitsko-dalmatinske županije.

Članovi Županijskog poglavarstva raspravljali su o programima ulaganja u projekte kako odvodnje tako i vodoopskrbe na području naše Županije u 2005.godini. Tako će se oko 5 milijuna i 50 tisuća kuna uložiti u programe projektiranja i izgradnje objekata odvodnje općina i gradova. Znatna sredstva uložena su ( oko milijun i 200 tisuća kuna) za kanalizacijski sustav na otoku Hvaru (Sućuraj, Jelsa, Stari Grad i Hvar), te u zagorski projekt (milijun i 800 tisuća kuna) Zagvozd, Vrgorac, Otok, Trilj, Sinj, Vrlika i Dugopolje.

Jednako tako Županijsko poglavarstvo odlučilo je o raspodijeli i namijeni 5 milijuna i 350 tisuća proračunskih kuna u projekte rekonstrukcije i izgradnje novih objekata vodoopskrbe. Tako će se, pored ostalog, nastaviti izgradnja vodoopskrbnih sustava Lokvičića, Ciste Provo, Zmijavaca, Proložca, Sinja, Trilja, Dugopolja, te onih na otocima Drveniku Veli i Mali, Braču i Hvaru.

U raspravi je splitsko-dalmatinski župan Kruno Peronja rekao: Dobro je da je projektima obuhvaćena cijela Splitsko-dalmatinska županija i otoci i primorje i Zagora.
Luka Grgat, član Poglavarstva istaknuo je kako se doista radi o vrijednim objektima odvodnje i vodoopskrbe, ali ono što je iznimno važno je zaštita pitke vode, a posebno izvorišta. S njim se složio član Poglavarstva dr. Ante Nosić koji je kazao kako je XXI. stoljeće doista stoljeće vode.  
                                                                                 Marijana Šundov