Novosti

ZAVRŠENO NADMETANJE OSNOVNIH ŠKOLA U PRIKUPLJANJU STAROG PAPIRA

    U akciju je bilo uključeno 22 škole koje su iskazale interes za provođenje ove akcije, a prikupljeno je ukupno 68.614 kg starog papira. Na taj način učenici su sačuvali ukupno oko 250 m3 šume, gotovo 6 milijuna l vode i preko 500 MWh energije.
    Najuspješnija škola je O.Š. „Studenci“ iz Lovreća sa 25.85 kg papira po učeniku. Zatim slijedi O.Š. „Lovreć“ sa 19.81 kg po učeniku, te O.Š. „Kaštel Sućurac“ sa 15.35 kg po učeniku.
    Najuspješniji razred je III. razred  O.Š. „Gradac“, razrednice Koni Bulson sa ukupno 3560 kg starog papira. Drugi je VI. A razred O.Š. „Vrgorac“ razrednice Dragice Galić, sa 2800 kg, a  treći je IV. B razred O.Š. „Don Lovre Katić“ iz Solina razrednice Zdravke Pletikosić sa 1560 kg starog papira po učeniku.
    Svakako je potrebno istaknuti i O.Š. „Stjepana Radića“ iz Tijarice u kojoj su dvije učenice Anita Pavić i Tihana Pervan prikupile same 860 kg starog papira i time postale apsolutne rekorderke.
    Nagrade najboljim školama (diplome, pehari i računalna oprema) i razredima (diplome, pehari i EKO-izleti) biti će dodijeljeni u rujnu, s početkom nove školske godine, kada će otpočeti i novo nadmetanje koje će kako se nadaju organizatori postati tradicionalno i održavat će se svake godine.

                                                                                         Marijo Radevenjić