Novosti

Župan Ževrnja podijelio diplome učenicima i mentorima Centra izvrsnosti iz matematike i najavio za jesen Centar izvrsnosti za robotiku i informatiku

Danas je u III. Gimnaziji (MIOC) u Splitu svečano završen prvi korak iz projekta Centri izvrsnosti – za nadarene učenike iz matematike. Nakon 16 tjedana, 218 učenika i 59 mentora su dobili priznanje za ustrajni rad.

Ravnateljica Mirjana Matijević je zahvalila svim učenicima, roditeljima i mentorima te pročelniku za društvene djelatnosti Tomislavu Đonliću i županu Ževrnji što su od svih škola odabrali upravo ovu Gimnaziju da bude domaćin "ovoga pionirskog pothvata rada s mladima, nadarenim učenicima".

Nives Baranović, voditeljica Centra izvrsnosti iz matematike, koja je koordinirala rad svih mentora, od kojih su neki bili  i učenici ove gimnazije je rekla da je odustalo samo 12 učenika od njih 230 koji su položili test  znanja za pristup Centru izvrsnosti.

Tomislav Đonlić, županijski pročelnik za društvene djelatnosti je pohvalio sve učenike i mentore poručujući nadarenoj djeci: "Ne smijete se umoriti u stjecanju znanja, iako često čujete obrnute poruke u društvu".

Na koncu je sve okupljene pozdravio župan Zlatko Ževrnja ne skrivajući ponos i radost zbog uspješnog završetka "ovog sjajnog projekta koji je samo prvi korak u širem projektu županijskih Centara izvrsnosti i poticanja nadarenih učenika. Upravo sam stigao iz Sinja gdje smo otvorili natjecanje mladih robotičara gdje sam najavio i otvaranje Centra izvrsnosti za robotiku i informatiku već na jesen" - rekao je župan i pohvalio rad svih mentora i učenika, posebno se zahvalivši ravnateljici Matijević i voditeljici županijskog Centra izvrsnosti iz matematike, profesorici Baranović.