CREATivE Talks webinar - Važnost rješenja temeljenih na prirodi za planiranje prilagodbe klimatskim promjenama

Poštovani

Sa zadovoljstvom Vas pozivamo na treći webinar iz serije “Thursday CREATivE Talks” koja se organizira u okviru projekta CREATE - Climate REsponses for the AdriaTic rEgion, na temu važnosti rješenja temeljenih na prirodi (Nature-based Solutions - NbS) za planiranje prilagodbe klimatskim promjenama.

Webinar će se održati 12. siječnja 2022. (četvrtak) putem ZOOM platforme, s početkom u 11 sati.

NbS se može smatrati ‘kišobran’ konceptom koji obuhvaća niz etabliranih rješenja baziranih na prirodi, a koja doprinose otpornosti na klimatske promjene i smanjenju rizika od katastrofa. Takva rješenja mogu pridonijeti smanjenju društvene i ekološke ranjivosti zahvaljujući višestrukim posrednim koristima kao što su ublažavanje klimatskih promjena, poboljšanje ljudskog zdravlja i blagostanja, mogućnosti zapošljavanja i stvaranje novih poslovnih prilika.

Webinar je namijenjen gradovima, općinama, županijama, razvojnim agencijama, gospodarskim subjektima koji posluju na obali i moru, akademskom i civilnom sektoru te medijima.

Predavači, koji će prezentirati svoja iskustva primjene NbS-a u različitim obalnim područjima i urbanim okruženjima, su sljedeći:

Margaretha Breil iz Euro-Mediteranskog centra za klimatske promjene (CMCC), Andrea Vitlov Kurtin iz Razvojne agencije Zadarske županije (ZADRA Nova), Daniele Capitani iz Općine Cervia i Ravenna te profesorica Silvana Di Sabatino sa Sveučilišta u Bologni.

Webinar će se održati na hrvatskom i talijanskom jeziku, uz simultano prevođenje na hrvatski, talijanski i engleski jezik.

Detaljnije informacije o programu možete pronaći u privitku, nakon čega se možete registrirati ovdje: https://cmcc-it.zoom.us/webinar/register/WN_54hBM9qoQnWM7jIljufmBg

 

Veselimo se Vašem sudjelovanju!

Martin Bućan

Dokumenti za preuzimanje