Održan prvi radni sastanak Projekta MISSION CE CLIMATE

Slijedom usvojene odluke o odobrenju projekta Mission CE Climate programa Interreg Central Europe projektni tim Splitsko-dalmatinske županije je sudjelovao na prvom (kick-off) radnom sastanku projekta 17/18.04.2023. u Ptuju, sjedištu vodećeg partnera iz Slovenije.

Projekt se bavi jačanjem otpornošću na klimatske promjene i omogućivanje donosiocima odluka da koordinirano reagiraju na procese uzrokovane klimatskim promjenama.

Na sastanku su  potpisani sporazumi od svih partnera te su odrađene aktivnosti u svezi vođenja projekta i financijskog aspekta prijave troškova za idućih 36 mjeseci.

Nakon predstavljanje projektnog kontrolora iz Zajedničkog tajništva iz Beča predstavili su se svi projektni partneri koji imaju pilot postrojenje između ostalog i Splitsko-dalmatinska županija s pilotom Pametnog upravljanja sustavom pitke vode na otoku Braču.

Partnerstvo je detaljno pregledalo sve aktivnosti raspodijeljene po radnim paketima u sklopu kojih je pripremljen radni plan i zakazan novi sastanak mjesecu listopadu u Košicama (Slovačka) koji je usvojen od strane cjelokupnog partnerstva.