PRVI RADNI SASTANAK PROJEKTA DREAM PACE

 

U Bologni (Italija) je od 14. do 15. ožujka 2023. održan prvi radni sastanak projekta „DREAM PACE“ koji ima za cilj poboljšati pristupačnost i povezanost u srednjoj Europi(Central Europe) perifernim i ruralnim područjima kroz bolju integraciju mreža javnog prijevoza s odgovorom na potražnju transportne usluge - “Prijevoz na zahtjev“, DRT (Demand Responsive Transport) nadogradnja na zajednički razvoj i provedbu upravljanja, planiranja, digitalne i operativne inovacije.

Prijevoz prilagođen zahtjevima ( DRT ), također poznat kao prijevoz prilagođen zahtjevima,  usluga prilagođena zahtjevima, usluge fleksibilnog prijevoza, mikro prijevoz ili ne hitni medicinski prijevoz, oblik je zajedničkog privatnog ili kvazi-javnog prijevoza za grupe koje putuju  na određenu lokaciju pri čemu vozila mijenjaju svoje rute pri svakom putovanju na temelju posebne potražnje za prijevozom bez korištenja fiksne rute ili putovanja po rasporedu.

Nakon predstavljanja projektnih partnera na sastanku su predstavljene financijske i administrativne aktivnosti vezane uz provedbu projekta kao i radni paketi od strane voditelja istih. Također, predstavljena je i pilot aktivnost koja će uključivat dizajn DRT usluge za područje Splitsko-dalmatinske županije, te će se kroz ovaj projekt testirati usluga mikro prijevoza na području naše županije, usklađivanje upravljanja, uspostavu tržišta za pružatelje DRT usluga, tehničku i funkcionalnu specifikaciju DRT kao usluge i njezinu implementaciju.

 Na kraju sastanka utvrđeni su daljnji koraci u provedbi projekta te je definirano održavanje drugog radnog sastanka u Splitsko-dalmatinskoj županiji tijekom listopada 2023. godine.

Ovaj projekt je sufinanciran iz Interreg Central Europe programa Europske Unije shodno ugovoru o darovnici CE0100046; DREAM_PACE