Radovi na izgradnji vatrogasnog centra u Vučevici napreduju planiranom dinamikom

Radovi na izgradnji najvećeg trening centra za vatrogasce u ovom dijelu Europe - Nastavnog regionalnog središta za osposobljavanje operativnih snaga sustava vatrogastva u Vučevici, napreduju planiranom dinamikom. Do sada su gotovi iskopi temelja, a planira se i betoniranje dijela temeljnih traka.

Izgradnja Nastavnog regionalnog središta za osposobljavanje operativnih snaga sustava vatrogastva u Vučevici započela je 30. lipnja 2021. godine kada je na budućem gradilištu održana prigodna svečanost u prisutnosti hrvatskog premijera Andreja Plenkovića i brojnih drugih gostiju.

Izgradnja Nastavnog regionalnog središta za osposobljavanje operativnih snaga sustava vatrogastva u Vučevici(Općina Klis) sufinancira se bespovratnim sredstvima Europske unije u okviru projekta FIRESPILL i u sklopu prekograničnog programa INTERREG Italija - Hrvatska. Započeti radovi predstavljaju početak realizacije 1. faze projekta koji obuhvaća izgradnju zgrada A i D te pristupnih prometnica čija vrijednost iznosi 35.944.999,10 milijuna kuna bez PDV-a (odnosno 44.931.248,88 s PDV-om).