FESTIVAL IZVORNIH ENOGASTRONOMSKIH PROIZVODA „1001 DELICIJA“

Na splitskim Prokurativama 31. svibnja i 1. lipnja 2007. po treći put održan je festival izvornih gastroenoloških proizvoda i visoke gastronomije „1001 delicija“ u organizaciji agencije Laniva i neprofitne udruge za promicanje poslovnih i profesionalno orijentiranih žena Zonta International – Zonta klub Zagreb.

U sklopu festivala promovirani su vrhunski hrvatski gastroenološki proizvodi. Uz afirmirane brandove, predstavili su se i mali proizvođači koji se još nisu probili na tržište. Osim malih proizvođača vrhunsko kvalitetne hrane i pića, festival je predstavio i nekoliko hrvatskih županija i to na način da svaka bude prisutna, ne samo sa svojim najvažnijim proizvodima, nego i gastronomskim specijalitetima koje će, pred publikom, pripremati njihovi najbolji kuhari.

Štand Splitsko dalmatinske županije vodio je chef Miro Bogdanović koji je sa svojom Udrugom dalmatinski kuhar predstavio nekoliko tradicionalnih jela (pašticada od tunja, tingul od kokoši, rižot od plodova mora..). Na štandu se i predstavilo nekoliko proizvođača uz degustaciju svojih proizvoda: Bokun d.o.o.- Split, Herba Dalmatika d.o.o.- Split, Vinarija Matković – Kamenmost, Vinarija Provin- Proložac, O.P.G Čurkov – Kaštel Novi, BEK – pušnica – Kaštel Novi.

Gastromanifestaciju „1001 delicija“ pratio je velik broj domaćih i inozemnih novinara te se manifestacija sve više afirmira i na međunarodnom planu.