Izaslanstvo belgijskih stručnjaka Gospodarsko-socijalnog vijeća Fladrije

Izaslanstvo je u posjetu Splitsko-dalmatinskoj županiji u sklopu projekta jačanja socijalnog dijaloga i partnerstva na razini županijskih GSV-ova kojeg provodi Vladin ured za socijalno partnerstvo u suradnji sa flandrijskim GSV-om.
Splitsko-dalmatinski župan upriličio je primanje za izaslanstvo GSV-a Flandrije, u dvorani županije, te u uvodnoj riječi izrazi zadovoljstvo, te podržao aktivnosti u sklopu projekta suradnje koja će slijediti u istom.

Primanju su bili nazočni: mr. Dubravka Matić, stručni savjetnik za gospodarsko-socijalnu politiku Ureda za socijalno partnerstvo Vlade Republike Hrvatske, Žana Kokan, predstavnica IO HUP - Regionalnog centra Split, Božo Sinčić, v.d. pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo, razvitak i obnovu, te Mladen Perišić stručni savjetnik za Europske integracije i regionalni razvoj.

Mr Dubravka Matić istakla je važnost projekta za našu županiju, obzirom da je ona jedna od tri županije koje su obuhvaćene ovim projektom. U projekt su uključene Međimurska, te Vukovarsko-srijemska županija. Ove tri županije karakterizira raznolikost, te su upravo zato izabrane za projekt, istakla je mr. Matić. Osvrnula se na nedavni studijski posjet članova županijskih GSV-ova Flandriji, gdje su se upoznavali sa projektom i načinom rada belgijskog GSV-a na svim razinama.

Voditeljica za međunarodnu suradnju GSV Flandrije Ria van Peeer izrazila je zadovoljstvo suradnjom na ovom projektu, te je izaslanstvo nakon prezentacije Gospodarske slike Splitsko-dalmatinske županije posjetilo Ustanovu DES Split.