KADETI I DJELATNICI ČASNIČKE ŠKOLE HRVATSKOG VOJNOG UČILIŠTA „PETAR ZRINSKI“ U POSJETU ŽUPANIJI

Zamjenik župana zahvalio je gostima na posjetu, zaželio im dobrodošlicu i naglasio da je ovo već peti posjet kadeta županiji, što potvrđuje dobro uspostavljenu suradnju HVU i Županije. U kratkim crtama upoznao ih je sa značajkama Županije.

U ime HVU obratio se general-bojnik dr.sc. Mirko Šundov, te se ukratko osvrnuo na „projekt kadet“ kojem je cilj profesionalizacija i pomlađivanje oružanih snaga Republike Hrvatske. Osim naše županije kadeti će posjetiti i grad Knin, gdje će položiti svečanu prisegu, te Zadar. Naglasio je da je većina kadeta sa tehničkih fakulteta i to: elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, te elektronike i računarstva, što zahtjeva situacija obzirom da se OS RH u svom razvoju koriste novim tehnologijama, pa su takvi kadrovi od iznimne važnosti. U daljnjem razgovoru bilo je govora o dostizanju NATO standarda u OS RH, te o preustroju OS RH koji je upravo u tijeku, u kojem se teži ka smanjenju broja ljudi, ali istodobno povećanju učinkovitosti i kvalitete.
Predstavnica kadeta uručila je zamjeniku župana Luki Brčiću fotomonografiju OS RH „Vojska pobjednika“ uz prigodne riječi zahvale.