Maja Vrančić je dobitnica ovogodišnjeg "Splitskog cvita"

Župan Blaženko Boban i dogradonačelnica Splita Jelena Hrgović su uručili nagradu „Splitski cvit“ Maji Vrančić, najuspješnijoj sugrađanki po izboru udruge „Naš kvart“. Maja Vrančić je predsjednica i utemeljiteljica udruge „Kurs“, (su)autorica brojnih dokumentaraca i izložbi.

- U kulturnom sektoru potrebno je uložiti puno više napora da budeš prepoznat u društvu. Radimo na projektima koji zahtijevaju dosta publike, a kad te publika prepozna, možeš reći da si nešto dobro napravio – kazala je ovogodišnja dobitnica "Splitskog cvita", Maja Vrančić.

Župan Boban je kazao da očito nije bez razloga dobio ime Blaženko, jer se tako i osjeća, kao „blaženi među ženama“.

- Mnogi ljudi često promoviraju svoj rad, a da iza njih ne ostane ni traga. Dok one ostavljaju veliki trag, bez promocije. Zato muškarcima poručujem da će svaki cvijet uspjeti ako ga kontinuirano, tijekom cijele godine zalijevamo, a ne samo jedan dan u godini – istaknuo je župan, dodajući da su za njegov uspjeh dijelom zaslužne i žene.
- Oduvijek sam funkcionirao znajući da su moje kolegice vrijedne, odgovorne, radišne i lojalne. Smatram da je ravnoteža među spolovima, i u Solinu, a sada i u Županiji, garancija mog uspjeha - ističe Boban.

Milena Mratinić je u ime udruge „Naš kvart“ pozdravila okupljene žene ne skrivajući zadovoljstvo dugogodišnjom uspješnom organizacijom dodjele nagrade „Splitski cvit“:

- Kroz šest godina upoznala sam 86 prekrasnih žena i moram reći da sam 86 puta bogatija osoba. To su jedinke koje vas nadahnu svojom veličinom, snagom, svim onim što su one napravile. Meni je drago da njihovo djelo promoviramo kroz "Splitski cvit" – istaknula je inicijatorica ove hvale vrijedne nagrade.

Dodjelu ove jedinstvene nagrade najuspješnijoj ženi, zanimljivim nastupom popratili su još jedan „splitski cvit“, sve popularnija splitska pjevačica i umjetnica, Ana Opačak i Roko Blažević.