Ministri Oleg Butković i Lovro Kuščević sa zamjenikom župana Antom Šošićem danas na Braču

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković s ministrom uprave Lovrom Kušćevićem i zamjenikom župana Splitsko-dalmatinske županije Antom Šošićem, nazoči svečanom otvorenju radova na izgradnji obilaznice naselja Ložišća na otoku Braču.

Riječ je o projektu ukupne vrijednosti 31,3 milijuna kuna, a navedenim sredstvima će se izgraditi obilaznica naselja Ložišća u duljini od 1,56 km. Izgradnjom ove obilaznice iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture poručuju da ovim projektom zajedno s Hrvatskim cestama kao investitorom žele poboljšati cestovnu infrastrukturu otoka Brača i utjecati na bolju povezanost lokalnih mjesta za otočno stanovništvo. Nova prometnica će zasigurno predstavljati dodatni resurs za razvoj turizma na otoku Braču kao i ostalih usluga važnih za otočno stanovništvo.

– Drago mi je da sam danas ovdje sa svojim kolegom ministrom Kuščevićem i zamjenikom župana Šošićem te predstavnicima i direktorom Hrvatskih cesta, načelnikom općine, s dragim prijateljima. Otvorili smo danas radove na obilaznici na državnoj cesti D114, a ukupna vrijednost je oko 31 milijun kuna. Nakon provedenog postupka javnog natječaja izabran je izvođač i danas počinju radovi. Vidite kolika je bila potreba i trajalo je to 13-14 godina od inicijative do izrade sve potrebne dokumentacije. Vjerujem da nakon izgradnje ove obilaznice koja će biti negdje duljine oko 1.6 kilometara ćemo riješiti i ovaj prometni problem, ovaj čep ovdje u samom centru Ložišća – kazao je Butković.

Investicije u prometu 20 milijardi kuna

 – Danas su investicije u prometu negdje oko 20 milijardi kuna, od Pelješkog mosta, željezničkih projekata, obilaznica, zračnih luka. Ovo možda nije u toj vrijednosti veliki projekt, ali je veliki projekt za ove ljude ovdje. Zato sam i došao i čestitam svima koji su sudjelovali u pripremi i koji će sudjelovati u realizaciji ovog projekta.

 – Mi ćemo danas na Braču obići sve općine i gradove, za mnoge se već ovdje izrađuje projektna dokumentacija – kružni tokovi, rješavanje određenih prometnica. Hrvatske ceste su ažurne, moram ih pohvaliti, a naravno i Županijsku upravu za ceste s kojom imamo jako dobru suradnju – rekao je Butković.

(izvor: dalmacijadanas.hr)