Nove dobre vijesti iz Zagreba

 

Na današnjem sastanku župana Bobana s predsjednikom Vlade RH Andrejem Plenkovićem, u Zagrebu, sudjelovali su i ministar zdravstva dr. Milan Kujundžić i ministrica Regionalnog razvoja i EU fondova, Gabriela Žalac.

Na prijedlog predsjednika Vlade Plenkovića, početkom svibnja ove godine u Splitu će se potpisati Ugovor o financiranju izrade projektne dokumentacije za Objedinjeni bolnički hitni prijem (OBHP) vrijedan 7,3 milijuna kuna. To će omogućiti županijskom Zavodu za hitnu medicinsku pomoć i splitskom KBC-u prijavu ovoga projekta, izgradnje OBHP, na EU fondove za programsko razdoblje 2020.-2027. godine.

-Zahvaljujem ministru zdravstva dr. Milanu Kujundžiću i predsjedniku Vlade RH Andreju Plenkoviću što su brzo pozitivno odgovorili na naš zahtjev za ovaj uistinu potreban projekt, koji će našem Zavodu za hitnu medicinsku pomoć kao i našem KBC-u, omogućiti konačne normalne uvjete rada – kazao je nakon sastanka župan Boban.

Osim ove izvrsne vijesti, razgovaralo se i o provedbi ostalih projekata dogovorenih na sjednici Vlade RH održanoj 4. svibnja prošle godine u Splitu.

Podsjećamo da su nakon prošlogodišnje zajedničke sjednice Vlade RH, Splitsko-dalmatinske županije i grada Splita, uslijedili redoviti sastanci s resornim ministrima. Prije svih, mjesečni sastanci s ministrom Olegom Butkovićem su urodili brojnim konkretnim rezultatima kao što su početak radova na splitskim rampama, nastavka radova po fazama na brzoj cesti Trogir – Solin – Omiš, konkretno na skorom početku radova na mostu na Cetini i tunelu Komornjak, daljnjem projektiranju i početku radova na dionici Mravince – TTTS i projektiranju drugih prioritetnih pravaca i prometne infrastrukture na području cijele županije. Projekt izgradnje Centra za gospodarenje otpadom u Kladnjicama kod Lećevice je Odlukom Vlade RH uvršten na Listu strateških projekata. Krajem siječnja ove godine potpisan je Ugovor između RCČO-a Lećevica i Ministarstva zaštite okoliša vrijedan 322,5 milijuna kuna za projekt izgradnje CGO Kladnjice, koji zajedno sa šest pretovarnih stanica košta više od 454 milijuna kuna. Od prošlogodišnje sjednice Vlade RH u Splitu, brojne projekte i ugovore s malim i srednjim poduzetnicima, obrtnicima, poljoprivrednicima iz SD županije potpisivali su ministar poljoprivrede Tolušić, ministar rada Pavić, ministrica RREF Gabriela Žalac, ministar turizma Capelli i direktor TZ Staničić, i drugi.

Potpisivanje Ugovora s ministricom Žalac očekujemo već u prvoj polovici svibnja.